/ iStock
Петима души са задържани във връзка с различни престъпления при полицейска операция в Самоков, съобщиха от МВР.

Акцията е проведена за времето от 13:00 до 17.30 часа на 29 юни и е била за противодействие на битовата престъпност.

В рамките на акцията са проверени 84 лица и 69 МПС. За констатирани нарушения от различен характер са съставени 8 акта и 44 фиша. За срок до 24 часа са задържани петима души: четирима криминално проявени мъже във връзка с извършени кражби и жител на града, съпричастен към повреждането на чужд лек автомобил.

Мащабна спецакция в Бургаско, има задържани (СНИМКИ/ВИДЕО)

През вчерашния ден е повдигнато обвинение на 23-годишен мъж от село Говедарци, срещу когото в Районно управление-Самоков се води разследване за причиняване на средна телесна повреда на друг мъж. На обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Приключена е и работата по две преписки, като материалите са докладвани по компетентност в районната прокуратура. Работата по първия случай започнала след сигнал от жител на село Доспей, че от незаключения му автомобил е откраднат мобилен телефон.

След бързи издирвателни действия на униформените е разкрит извършителят на деянието - мъж на 46 години от село Райово. Инкриминираната вещ е възстановена на собственика.

В прокуратурата са изпратени събраните материали по преписка, образувана по повод пътен инцидент, при който малолетен самоковец е блъснал с управлявания от него кросов мотор тротинетка с две деца, за което направил и пълни самопризнания.