/ iStock
Временно е ограничено движението по път I-1 Мездра – Ботевград в района на Новачене в посока София поради паднали камъни на пътното платно, вследствие на силната буря. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Движението се осъществява по обходен маршрут: Новачене – Скравена – Ботевград. Трафикът се регулира от пътна полиция.

Около 16:15 часа в община Ботевград падна силна градушка, с огромни ледени късове. Има щети по земеделската продукция. Към момента се отстраняват над десетина паднали дървета.

През днешния ден бури имаше и в други части на страната.

Градушка с размерите на яйце е паднала в тетевенското село Рибарица, съобщи кметът Пенка Ганева. Ледените блокове са нанесли щети върху покривите и прозорците на къщите, има пострадали и автомобили, както и унищожена реколта. По думите на кмета такава градушка никой не помни в селото. Пострадали хора няма.

Множество сигнали за паднали клони и дървета вследствие на бурята в региона на Казанлък са получени в Районната пожарна служба. Това съобщи старши инспектор Михаил Михов, началник на група "Оперативен център" към Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ в Стара Загора. Валяла е градушка в населени места около Казанлък, а в града са нанесени щети от силния вятър.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

 
БТА