/ БГНЕС
Под въпрос е дали тестовият хибриден автобус ще започне отново да се движи по улиците на София.
 
Само след дни по улиците на София хибридният автобус аварира

Автобусът аварира на четвъртия ден, след като беше пуснат в движение и вече седмица е в гаража. Първоначалната уговорка беше хибридът да се движи в града до 12 юли. Дали тестовият период ще бъде увеличен заради аварията сега зависи изцяло от фирмата, която е негов производител, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.
 
„В техен интерес е да докажат, че техният модел е добър. Ако не го докажат, това за нас ще означава, че не е добър. Това няма да ни спре да продължим с изпитания на хибриди по принцип, но дали ще купим хибриди, или не, ще решим тогава, когато сме достатъчно убедени”, заяви кметът. Тя е категорична, че няма да позволи да се харчат пари на данъкоплатците за експерименти и необмислени постъпки.
 
Хибриден автобус тестват по улиците на София (СНИМКИ)

Фандъкова коментира също, че още не знае каква точно е причината за аварията. Тя обясни, че за отстраняване на възникналата техническа грешка работи специалист.

Кметът изтъкна още, че до решението да купят електробуси се е стигнало, след като са били тествани 6 различни модела в София и заяви, че ще направят същото и по отношение на автобусите от ново поколение.