Коментарът на Георгиев е по повод създадено напрежение у граждани от кв. „Хиподрума“ заради предоставяне на част от общински имот
С наближаването на местните изборите започват провокациите от кандидати за евтина слава.

Тази сутрин разбрах за създадено напрежение у граждани от кв. „Хиподрума“ заради предложение от Българската федерация по петанк за предоставяне на част от общински имот за оформяне на игрища и тренировки.

Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в профила си във Фейсбук по повод създалата се ситуация.

СОС ще гласува над 3 млн.лв. за ремонт на детски градини и училища в София

"Общински съветници от всички политически групи подкрепихме молбата им - това са ГЕРБ, БСП, ДБ и Патриоти за София.

Твърденията, че ще предоставим на федерацията 13 дка са откровена спекулация. Искането е за предоставяне на 2,5 дка, а в проекта за решение, както е по закон, е описан акта за общинска собственост, такъв, какъвто е.

За да прекратим манипулациите с колегите-вносители от всички партии се срещнахме с граждани от квартала. Благодаря им за срещата и ангажираността.



Поисках от председателите на комисии да отложат доклада, а другата сряда с гражданите ще проведем среща в парка, за да обсъдим както конкретното предложение, така и тяхното искане за футболни игрища.

София е европейска столица, в която всички трябва да живеят в разбирателство и едновременно с възможности за спорт и активен начин на живот. Извинявам се на всички за причиненото неудобство", завършва поста си Георгиев.