Над 15 хиляди посетители от 120 държави станаха част от фестивала Webit.Festival Europe 2019, съобщиха организаторите на събитието.

Webit строи нова сцена в София Тех Парк, за да посрещне хилядите си гости

В рамките на двудневната програма на фестивала взеха участие  450 лектори, 1500 стартъпи, 500 инвеститори, 500 акредитирани представители на медиите и над 300 изложители.

Роботът компаньон Хармъни предизвика истинска сензация по време на Webit. Хармъни е първият робот, който успешно наподобява реална фигура на човек и дори има силиконова кожа. Може да общува и се приспособява към характера на притежателя си.

 


„Можете да настройвате нейния характер – по-разговорлива, по-забавна, по-наивна,също да изберете външния ѝ вид. Хармъни би могла да се използва за здравни грижи, като секретарка, като рецепционистка”, казва Гаил Линдрот.

Хармъни е една от десетките иновации, които стават част от технологичния Webit фестивал. Сред новостите тази година са и кибер обувките. С тях изпитваме усещане, че тичаме виртуално, докато всъщност не сме се поместили от стола си.

 
Webit


„Искаме да покажем на хората как ние променяме живота им. Когато казвам, че в бъдещето няма професия, наречена шофьор, те не разбират какво означава това. Когато видят обаче летящия мотор ще разберат, че бъдещето се случва сега и да развият способности, които ще им помогнат да бъдат успешни”, заяви д-р Пламен Русев, изп. директор на фондация Webit и създател на фестивала.

 

Сред най-важните теми са иновациите в туризма, маркетинга в онлайн търсачки, тенденциите в социалните мрежи и брандове в дигиталната епоха.

На стартъп сцената 100 нови компании представиха идеите си пред инвеститори от цял свят. Те ще се състезават за наградата в най-голямото състезание за стартъпи в света Founders Games на Webit.

 
Община Габрово


По време на финалната церемония на тазгодишната надпревара, най-добрите 5 стартъпа ще могат да представят дейността си пред нашата публика и жури от инвеститори.
 
NOVA , БТА