Работник в завода за отпадъци в столицата починал след трудова злополука
Работник в завода за отпадъци в столицата починал след трудова злополука / БГНЕС, архив
Работник в завода за отпадъци в столицата починал след трудова злополука
91552
Работник в завода за отпадъци в столицата починал след трудова злополука
  • Работник в завода за отпадъци в столицата починал след трудова злополука

Работник от Завода за третиране на отпадъци в София е починал след трудова злополука в предприятието. Инцидентът е станал през средата на ноември, но от Столична община едва сега потвърждават информацията за случая.

Едва в края на миналата седмица стана ясно, че в завода за боклук се правят неясни рокади в управлението му. Тогава се появи и информацията за инцидент с работник, но от "Московска"33 заявиха, че нямат подобен сигнал.

Директорът на завода за боклук на София подаде оставка

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова потвърди, че служител е пострадал по време на работа и, за съжаление, злополуката е с фатален край. "Тежко пострадал общ работник, паднал от стълба. закара е в "Пирогов", но в следствие на усложнения при операциите, човекът е починал", поясни тя.

Според доклада за инцидента работникът по своя инициатива е използвал стълба, за да почисти една от машините. Такова изискване обаче не е имало. Въпреки че за инцидента от общината са разбрали съвсем скоро, от седмица заводът е с нов шеф, стана ясно от думите на Фандъкова.

Кметът на града посочи, че заради недобра организация на работата в завода е отстранен директорът Николай Славов. Временно общинското предприятие се оглавява от бившия общински съветник Николай Желев.

В момента по настояване на кмета Инспекцията по труда  извършва проверка дали са спазват изискванията за безопасни условия на труд. Ще бъдат изготвени нови вътрешни правила за работа в завода. А при неизпълнение от страна на служителите, ще бъдат налагани глоби.