Нови експресни автобусни линии ще се движат в София. Това обявиха от Центъра за градска мобилност. Те са с номера 109 и 110 и ще свързват „Бъкстон“ и  „Лозенец“ с Бизнес парка в район „Младост“. Това допълни столичният кмет Йорданка Фандъкова във Фейсбука си и публикува подробна информация за маршрутите тук http://bit.ly/3Eu93nc. Новите автобуси ще се движат само в делничните дни. 

"Новите експресни автобусни линии ще пътуват по-бързо от сегашната № 111. Те ще пропускат част от спирките, няма да влизат в локалното и ще избягват тапите на кръстовищата за квартали те "Симеоново" и "Драгалевци". Ще свързват големи квартали и метростанции с бизнес зони. Това ще бъде много по-скоростен вариант, с който те наистина ще бъдат експресни", допълват от гражданската организация "Спаси София".От Центъра за градска мобилност публикуваха карта на маршрута, по който ще се движат новите автобуси № 109 и № 110. 

 
Фандъкова публикува и снимки на новите трамваи, които ще се движат в София. Те ще бъдат общо 29 на брой и ще бъдат доставени до края на следващата година.

"Първият от 29-те нови трамвая, които доставяме през тази и следващата година, вече пътува към София. Новите трамваи са част от усилията за модернизацията на градския транспорт и мерките за по-чист въздух", написа в своя Фейсбук публикация Йорданка Фандъкова.