Проверките на полицията в заведенията в София продължават
Проверките на полицията в заведенията в София продължават / cнимка: Sofia Photo Agency

Специализирана полицейска операция за проверка на питейни и увеселителни заведения и прилежащите територии предприеха столични полицаи, информират от пресцентъра на МВР.

В акцията, осъществена от 9.00 ч. на 23 януари до 2.00 ч. на 24 януари, са участвали общо 107 служители от СДВР, както и служители от НАП. Проверени са 205 обекта и 318 лица, като по време на операцията в дискотека в района на Осмо РУ е установен непълнолетен след 22.00 ч. На родителя му е съставен акт по чл.45 от ЗЗД. Във връзка с проведената операция, в РУ са задържани 14 лица - основно за изясняване на самоличност, адресна регистрация, за стари криминални прояви и са образувани две преписки за извършени престъпления - хулиганство.

При проверка в питейните заведения на територията на столицата, не са установени стоки без бандерол. Съставени са два констативни протокола за установени нарушения в документацията по ЗЧОД, както и два разпоредителни протокола на основание чл.55 от ЗВМР на отговорниците на звената за охрана на две дискотеки в района на Четвърто РУМВР. За представяне на липсващите документи по ЗЧОД, на двамата са връчени призовки.

Извършени са проверки на 50 автомобила. За констатирани нарушения по Закона за движение по пътищата са съставени четири акта и са наложени 31 глоби по фиш. Репатрирани са четири автомобила, всички от централната градска част на столицата.