/ iStock/Getty Images
Седмокласниците в София и техните родители могат да се запознаят с оценените изпитни работи на учениците от състоялите се национални външни оценявания по български език и литература /БЕЛ/, и по математика на 29 и 30 юни, и на 1 юли в столични училища. Това съобщават от Регионалното управление на образованието в София град.

Изпитните работи по БЕЛ ще могат да се видят в сградата на Професионалната гимназия по електротехника и автоматика в кв. "Овча купел", на бул. "Овча купел" 1 - от 9.00 до 12.30 часа, и от 13.30 до 18.00 часа.

По математика работите в седми клас ще могат да се видят в сградата на Софийската професионална гимназия по електроника "Джон Атанасов", в кв. "Изток", на ул. "Райко Алексиев" 46 - от 9.00 до 12.30 часа, и от 13.30 до 18.00 часа.

Съгласно чл. 46 на Наредба 11 за оценяване на резултатите от обучението на учениците, оценките от външното оценяване не може да се променят.
При запознаването с изпитните работи на учениците от седми клас е необходимо в училищата да се спазват изискванията на Министерство на здравеопазването, свързани с коронавируса, предупреждават от РУО в София-град.

В сайта на Регионалното управление на образованието в София-град са публикувани статистически данни за изпитните балове и за успеваемостта на седмокласниците от националните външни оценявания по БЕЛ и по математика - за момичетата и за момчетата. Запознавайки се с тях, родителите и седмокласниците ще могат по-добре да подредят желанията за прием в столичните училища.