/ БГНЕС, архив
Навръх Коледа, 25 декември, в столичния център ще бъде въведена организация на движението. Зоните за платено паркиране няма да работят.

Във връзка с отслужване на празничното богослужение в катедралния храм „Св. Александър Невски”, организацията на движението около храма започва да действа от 06.00 часа сутринта.

Празничен бонус: Без „синя” и „зелена” зона на Коледа

До приключване на богослужението се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркингите на пл. „Св. Ал. Невски“; на ул. „Оборище” между ул. „Г.С.Раковски” и бул. „Васил Левски”; на ул. „Дунав” между ул. „Московска” и пл. „Св. Ал. Невски“; на ул. „11-ти август“ между ул. „Московска” и пл. „Св. Ал. Невски“.

От 07.00 часа се забранява влизането на пътни превозни средства, само по преценка на отдел „Пътна полиция” при СДВР, по ул. „Оборище” между ул. „Г.С.Раковски” и бул. „Васил Левски”; по ул. „15-ти ноември“ между бул. „Цар Освободител“ и пл. „Св. Ал.Невски“.

Фандъкова: ​Ще има нова система за таксуване в градския транспорт

Във връзка с провеждането на инициативата Българската коледа в Народен театър „Иван Вазов” от 12.00 часа до приключване на мероприятието се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на гостите на благотворителния концерт на ул. „Иван Вазов” между ул. „Георги Бенковски” и ул. „Кузман Шапкарев”; на ул. „Славянска” между ул. „Дякон Игнатий” и ул. „Георги Бенковски”; на ул. „Георги Бенковски” между ул. „Иван Вазов” и ул. „Славянска”.

Булевард "Мария Луиза" в София ще стане пешеходна зона

От 19.00 часа до приключване на мероприятието се забранява влизането на пътни превозни средства, само по преценка на отдел „Пътна полиция” при СДВР, по ул. „Иван Вазов” между ул. „Георги Бенковски” и ул. „Кузман Шапкарев”; по ул. „Славянска” между ул. „Дякон Игнатий” и ул. „Георги Бенковски”; по ул. „Георги Бенковски” между ул. „Иван Вазов” и ул. „Славянска”.

Началото на събитието в Народния театър е от 20.00 часа и на него ще присъства президентът Радев.
БГНЕС