Предстои да се обсъди затваряне на търговски центрове, заведения, училища и детски градини в София и в София област. Това каза пред журналисти Данчо Пенчев, директор на Столичната регионална здравна инспекция след среща с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и директори на столични болници.

Тези предложения ще се обсъдят по-късно днес от столичния оперативен щаб. Пенчев уточни, че вероятно мерките ще влязат в сила от петък, тази седмица.

Възможно е да се затворят напълно и театрите и кината, както и фитнес центровете.
Не се предвижда създаване на контролно-пропускателни пунктове, добави Пенчев.

Фандъкова обяви дали ще има ново затягане на мерките в София (ВИДЕО)

От петък за срок от две седмици всички ученици от 5-и до 12-и клас ще преминат на онлайн обучение. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде Агенция „Фокус“.

„Всички заведения ще работят с намалено работно време до 22.00 часа. Това включва ресторантите в града, но и тези в хотелите, както и игралните зали, за да се намали рискът от заразяване и натискът върху болниците“, посочи Фандъкова.

Oт днес столичните болници увеличават леглата за пациенти с COVID-19 с нови 20%, след като бе преминат прага от 600 заразени на 100 000 души.

През последните дни се наблюдава ръст на новите случаи на COVID-19 в цялата страна. Данните за последното денонощие показват 4637 новодиагностицирани с коронавирус в страната. Като в София област са 117, а в София град – 1116 души за последните 24 часа.

Фандъкова: Следващата мярка е затваряне на молове и фитнеси, ако се наложи (ВИДЕО)

Вчера столичният кмет каза, че не се налага ново затягане на мерките в София. Няколко дни по-рано пък обясни, че ако се наложи, следващата мярка, която ще бъде предприета в София, за да се ограничи заразата ще бъде затваряне на молове и фитнеси.