Пожар пламна край самоковското село Широки дол. Огънят е тръгнал от сухи треви и се разразява към гората над селото, съобщиха от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. 

Към този час на място пожарът се гаси от служители на пожарната и Горското стопанство, както и доброволци. Това каза кметът на село Широки дол Мариана Ръкльова, която е на място. 

Запалиха се бали със сено: Затворено е кръстовището на изхода на Самоков (СНИМКИ)

Тя посочи, че има черен път, който дели пожара от селото, и ако пожарът премине от другата страна ще има опасност за местните жители. По думите ѝ огънят се разразява бързо. 

Според кмета на селото това е умишлен палеж. Секретарят на Община Самоков Венера Милова посочи, че са задействани всички институции и те поддържат връзка с кмета на общината инж. Ангел Джоргов.

Милова допълни, че на мястото е и управителят на Регионалния център за управление на отпадъци Кирил Поповиянски, който помага в гасенето с цистерни с вода. 

На по-късен етап се очакват повече подробности за пожара. По-рано на изхода на Самоков се самозапалиха бали със сено, а движението по пътя още е ограничено.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Иван Ласкин, БТА