Софийска градска прокуратура обвини и задържа сирийски гражданин за предложен над 10 хил. евро подкуп на полицейски органи и за шофиране след употреба на 3 вида наркотика. Това съобщиха от обвинението. 

Припомняме, че случаят е от 18 януари около 01:00 часа. Според събраните в ранния етап на разследването доказателства на столичния бул. „Княз Ал. Дондуков“ № 1 полицаи извършили проверка на обвиняемия, който управлявал автомобил.

Арестуваха дрогиран шофьор, предложил 10 000 евро и златен часовник подкуп

Водачът е дал положителна проба за канабис, амфетамин и метамфетамин. Били му поставени белезници и бил качен в полицейската патрулка. В автомобила той пуснал две пачки с банкноти в евро на стойност 10 000 евро, като казал на полицаите, че тези пари са за тях, за да не го задържат и да му върнат свидетелството за управление на моторно превозно средство.

Дрогираният бил отведен във ВМА за кръвна проба, която той отказал да даде. При влизане в сградата на болничното заведение той предложил 3000 лв. и златен часовник. 

Ето го полицая, отказал златен часовник и 10 хил. евро подкуп

Полицаите незабавно докладвали за случая и в условията на неотложност от органите на 05 РУ-СДВР било започнато разследване, което се води под надзора и ръководството на СГП.

След запознаване със събраните доказателства, наблюдаващият прокурор преценил, че те са достатъчни за привличане на сириеца към наказателна отговорност, както и че са налице предпоставките обвиняемият да бъде задържан за срок до 72 часа.