Окръжен съд - Благоевград реши остави в ареста двамата полицейски служители, на които са повдигнати обвинения за подкуп. Те бяха арестувани на 24 ноември след два сигнала от потърпевши. Мярката може да бъде обжалвана в Софийския апелативен съд.

Техните скандални действия бяха разкрити по време на брифинг на прокуратурата по-рано в събота. 

БТА

Случаят е от 17 ноември, когато патрулът от двама служители на „Пътна полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“, е осъществявал контрол на движението по пътищата и превенция на корупцията. 

Прокуратурата със скандални разкрития за двама полицаи, хванати с подкуп в Благоевградско


Вместо да бъде постигната целта на закона и осъществена идеята на ръководството на ГД „Национална полиция“ полицаите са се отклонили драстично от служебните си задължения и са извършили няколко деяния, които са предмет на обвинение, квалифицирано като подкуп, посочи наблюдаващият прокурор.

БТА

По данни на прокуратурата двамата полицаи са поискали и взели подкуп в два отделни случая. Единият засяга шофьор на камион, превозващ дървесина, а вторият е за шофьор на лек автомобил. И в двата случая размерът на подкупа е 500 лева, стана известно на брифинга.

По данни на Окръжна прокуратура – Благоевград патрулният автомобил, с който е осъществяван нарядът, няма камера. Полицейските служители също не са имали „боди камери“ в деня, в който е извършено деянието. То е установено след подаване на сигнал от потърпевшите лица. Задържаните полицаи имат стаж в системата на МВР съответно 15 и 17 години, стана известно още на брифинга.

 
БТА