Софийски градски съд уважи искането на Софийска градска прокуратура и взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 28-годишният мъж, който бе задържан за убийството на млада жена в София.

Той е обвинен в умишлено убийство на М.Д., извършено чрез множество удари с ръце, крака и други твърди предмети в областта на главата и тялото, извършено на 25 ноември в столичния ж. к. „Христо Смирненски“, между 12:00 и 14:00 часа.

Разследването по случая се води в СДВР. От изготвеното предварително становище към съдебно медицинска експертиза става ясно, че причината за смъртта е закрита черепно-мозъчна травма.

Обвиняемият е неосъждан, завършил е VII-ми клас, неженен, безработен.

Обвиниха мъжа, който преби до смърт млада жена в София

Съдът прие доводите на прокурора, че има обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, както и реална опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, ако му бъде определена мярка за неотклонение по-лека от задържане под стража. С тези мотиви съдът с определение взе спрямо обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.

Убийство на млада жена в София, има задържан (СНИМКИ)

Припомняме, че младата жена беше убита на 25 ноември, като по по неофициална информация става въпрос за побой, нанесен над жената вероятно от нейния приятел. 



 
Софийска градска прокуратура