Поход в защита на семейството се провежда в центъра на София.

Шествието тръгна от площада пред Народния театър „Иван Вазов“ и се отправи към НДК. В него участват над стотина души от всички възрасти. Имаше както млади семейства, дошли с децата си, така и по-възрастни хора.

Участниците в шествието държаха плакати, на които беше написано, че християнското семейство се състои от двама души – мъж и жена. Те също така са и против това родителите да бъдат отбелязвани като "родител 1" и "родител 2".

БГНЕС

Председателят на Националната асоциация „Поход за семейството“ Ивайло Тинчев заяви, са излезли на това шествие, за да заявят своята позиция в подкрепа на брака между мъж и жена, традиционните семейни християнски ценности и добродетели, защитата на правата на родителите и децата.

„Браковете, които не са между мъж и жена, нарушават правата на децата да имат баща и майка. Това е тяхното естествено право. Те идват от майка и баща и е логично да имат майка и баща“, каза Тинчев. Той припомни, че единственият начин за продължаване на поколението е между мъж и жена. „Децата трябва да бъдат раждани, отглеждани и осиновявани от майка и баща“, смята Тинчев. На въпрос дали е против различните хора, той заяви, че „всеки има право да изразява себе си, но в обществото трябва да бъде законно това, което е добро за обществото и води до неговия просперитет“.

БГНЕС

Николай Герчев участва в шествието, за да изрази своята мирна позиция. „Вярвам в консерватизма, патриархалното семейство. Единственият начин да защитим родовете си, нацията и бъдещето си е като ясно изразим своето недоволство към алтернативните, и своето съгласие да има подобни събития все по-често“, каза той и уточни, че „всеки човек може да бъде такъв какъвто пожелае, но не трябва да се пропагандира и особено сред младите, които няма как да се защитят, защото нямат нужния опит и образование, за да взимат адекватни решения“.

Деян е дошъл на шествието със своите три деца и съпруга. Той се е информирал за провеждащото се събитие от социалната мрежа. „Аз съм християнин, чета Библията. Там семейството е представено от един мъж и една жена“, каза Деян. На въпрос какво е неговото отношение към различните хора с нетрадиционна ориентация, той отново се позова на Библията: „Тя ни учи да обичаме всички хора. Ние искаме тяхното добро, но добро извън Бога няма добро, и затова смятам, че ще е добре те да се обърнат към Библията и ценностите там“.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС