/ Георги Димитров
Президентът Румен Радев бе първият официален гост на автомобилното изложение в столицата
Любителите на красивите автомобили ще могат да видят на живо най-новите модели от различни марки по време на автомобилното изложение Sofia Motor Show 2022, което стартира днес (3 юни) и ще продължи до 12 юни включително.

Откриването на „Автомобилен салон 2022“ беше открито под звуците на цигулки и чаша вино.

Георги Димитров

В първия предварителен ден от изложението всяка една от марките представи последните новости при автомобилите пред медиите. От 4 юни (събота) входът на събитието става отворен за всички желаещи да видят колите.

Георги Димитров

Автомобилите са разположени в няколко халета в столичния Интер Експо Център на над 12 000 кв.м. площ, като ще бъдат показани 189 експоната.

Една от изненадите на изложението е нов екстравагантен електрически модел в най-мощното си изпълнение, което разполага с 619 к.с. Организаторите издават, че от 14 световни шоу премиери цели 8 ще бъдат на изцяло електрически автомобили.

Георги Димитров

Освен това има още различни модели в типичен класическия спортен дух.

Георги Димитров

Големите джипове също приковават вниманието, а на един от моделите лице бе Лора Асенова, която е носителка на титлата „Мис България Вселена 2019“.

Георги Димитров

Центърът за градска мобилност също участва със свой щанд на Sofia Motor Show. На място ще може да се подават документи за издаване на стикери за безплатно паркиране на електроавтомобили.

Красиви хостеси посрещат гостите на различните щандове и им показват новите автомобили

Георги Димитров

Между автомобилите на изложението се забеляза и политическо присъствие. Президентът Румен Радев бе първият официален гост на „Автосалон София 2022“ в деня преди официалното му откриване. Освен него и главен комисар Николай Николов също разгледа последните модели.

Георги Димитров

Дошлите на изложението ще могат да се възползват и от тест драйф, като ще имат възможност да избират измежду 100 автомобила, голяма част от тях електрически и хибридни.

Георги Димитров

С попълването на Анкетна карта посетителите на изложението ще могат да участват и в томбола с голямата награди - чисто нов автомобил, като изборът е между четири марки.

Георги Димитров

Георги Димитров