/ iStock/Getty Images
Осъдиха на 2 години затвор, а също и на глоба, 35-годишен мъж за две кражби и опит за кражба, извършени в условията на опасен рецидив, съобщиха от прокуратурата.

На 27.12.2020 г. от гаражна клетка в столичния квартал „Младост 1“ обвиняемият e откраднал раница, покривало за легло, войнишко платнище, 2 малки туристически брадви, куфар с гидоре и акумулаторна бормашина, всичко на обща стойност 297 лева от владението на друг човек.

На 27.12.2020 г. от друга гаражна клетка в „Младост 1“ обвиняемият отнел газова бутилка, шапка и горнище на анцуг на стойност 27 лева от владението на К.Ф. и М.К. без тяхно съгласие, с намерението противозаконно да ги присвои.

На 25.11.2021 г. от търговски обект на ул. „Екзарх Йосиф“ в София, обвиняемият се опитал да отнеме 2 суджука и 2 луканки на обща стойност 27, 96 лева, като опитът е станал недовършен, защото Л.С. е спрян от охранителя на магазина. На същия ден Л.С. е държал без надлежно разрешително хероин с нетно тегло 0,074 грама на стойност 3,70 лева.

Деянията са извършени в условията на опасен рецидив, тъй като обвиняемият е осъждан ефективно на „лишаване от свобода“  за идентични престъпления.

Образувани са досъдебни производства.

Софийски районен съд призна обвиняемият за виновен по повдигнатото му обвинение, като му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим и глоба в размер на 1000 лева.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.