Няма да затварят бул. „Цар Борис трети” заради строежа на канализационния колектор
Няма да затварят бул. „Цар Борис трети” заради строежа на канализационния колектор / Sofia Photo Agency, Надя Коцева

4 млн. евро е стойността на колектора, който ще бъде изграден в София от бул. „Бъкстон” по „Тодор Каблешков”. Съоръжението е част от Десния Владайски колектор. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, която присъства на пускането в ход на машина за полагане на канализационни тръби по закрит способ, която ще работи на мястото. Така булевард „Цар Борис трети” няма да се затваря за автомобили по време на строителните работи.

След като бъде завършен колекторът, с по-добра канализация ще се снабдят районите „Красно село”, „Овча Купел” и „Витоша”.

Парите за изграждането на Десния Владайски колектор са осигурени от европейско финансиране по програма ИСПА за водния цикъл на София. Колекторът ще бъде окончателно готов до 23 май 2011 година.

Йорданка Фандъкова: „850 метра ще е дължината, по която ще се премине с тази малка къртица. Затворена е улицата „Тодоро Каблешков” от „Цар Борис трети” до „Бъкстон”, но кръстовището на булевард „Цар Борис трети” и „Тодор Каблешков” няма да бъде затваряно. Сами си представяте какво означава за трафика на София затварянето на един от най-големите булеварди и най-важните трасета за вход и изход от града. В този колектор се заустват води от 5 квартала и местности. За нас е изключително важно да контролираме и наблюдаваме сроковете за изпълнение, защото освен изграждането на канализации в райони, в които не е имало сега, всъщност създаваме и неудобства за трафика. Важното е да се спазват сроковете и след това да се възстановяват асфалтовите настилки, да бъдат нови улици, нови тротоари, ново осветление, но тук в случая това няма да се наложи, защото не се работи отгоре”.

Няма да затварят бул Цар Борис трети заради строежа на канализационния колектор
netinfo