Нападателят на 20-годишната Виктория все още не е задържан
Нападателят на 20-годишната Виктория все още не е задържан / снимка: DarikNews.bg, архив
Нападателят на 20-годишната Виктория все още не е задържан
67892
Нападателят на 20-годишната Виктория все още не е задържан
  • Нападателят на 20-годишната Виктория все още не е задържан

Все още не е задържан нападателят на 20-годишната Виктория Христова, която бе наръгана с нож в нощта срещу събота.

В столицата продължава операцията по издирването на мъжа, чиято самоличност е известна на полицията.

До момента разследващите са задържали за проверка около 60 души. 13 от тях са оставени в ареста, а другите са освободени. Установено е, че нападателят на младата продавачка е чужденец, без статут на бежанец. По неофициална информация той е от алжирски произход. Разследващите проверяват всички места в столицата, където се събират големи групи чужди граждани, но към момента без резултат.

Установяването на извършителя допълнително е затруднено от това, че повечето от хората, които полицията проверява, не разполагат с каквито и да е лични документи.

Нападението над 20-годишната студентка стана около 02.00 часа през нощта на 2 ноември. Виктория е била нощна смяна в магазин за алкохол и цигари на улица „Пиротска", където работи като касиерка. Около 02.00 часа в магазина влязъл чужденец, който след спречкване с момичето и нанесъл над 10 удара с нож по гърдите, шията и ръцете.

Мъжът успял да отмъкне около 300 лева от касата на магазина, след което избягал. Разследващите разполагат с видеозапис от камерите в района, от които се вижда целият развой на инцидента.

Виктория е настанена в болница, но няма опасност за живота й.