На 08.10.2021 г. в СДВР е получено уведомление от СО, подадено от Българска браншова камара „Пътища“, от което става ясно, че на 11.10.2021 г. /понеделник/ от 08.30 часа до 12.00 часа на бул. „Княз Ал. Дондуков“ и бул. „Цар Освободител“ ще се проведе протест в подкрепа на пътно-строителния бранш в страната. Това съобщиха от МВР.

По данни на организатора в протеста ще се включат 60 камиона и 40 - строителна техника, които в интервала от 08.00 часа до 09.00 часа ще се позиционират по бул. „Цар Освободител“ в отсечката между бул. Княз Ал. Дондуков“ и ул. „Г. С. Раковски“.

Камарата на строителите поиска оставката на министър Комитова

Очаква се и включването на около 3000 участници на пл. „Независимост“, пред сградата на МС. Мероприятието е съгласувано със Столична община. Осъществен е разговор с представител на организатора, от когото е получено уверението, че около 6.30 часа в утрешния ден механизираната техника ще започне да се събира на АМ „Тракия“ в района на Враня в посока София, а от около 07.15 часа колоната ще се придвижи по маршрут: АМ „Тракия“, бул. „Цариградско шосе“, бул. Цар Освободител“ до съгласуваното от СО място за паркиране.

МРРБ предложи споразумение на протестиращите пътни строители (СНИМКИ)

"Столичната дирекция на вътрешните работи е създала организация и ще предприеме всички необходими мерки за обезпечаване на обществения ред преди по време и след приключване на мероприятието. Получила е и уверението на организатора, че ще съдейства на полицейските служители при изпълнение на служебните им задължения. Целта е да бъдат минимализирани последствията за останалите участници в движението", уточни заместник директорът на ГДНП ст. комисар Борислав Муеров и поднесе предварително извинения за евентуално причинените неудобства на столичани.