Мая Манолова
Мая Манолова / DarikNews.bg
Кандидатката за кмет на София Мая Манолова заяви подкрепата си за районните кметове, които ще се явят на балотаж с ГЕРБ на 3 ноември. Тя предизвика и досегашната кметица Йорданка Фандъкова, която ще се бори за четвърти мандат в неделя, на "Лидерски дебат, лице в лице". Манолова даде да се разбере и че е готова на разговори да търси подкрепата на "Демократична България и "Спаси София", чиито кандидати столичани подредиха съответно на трето и четвърто място.

Мая Манолова: София показа, че иска промяна (ВИДЕО)

"Предизвиквам Фандъкова на лидерски дебат лице в лице, без да се крие зад екипи, съветници или ромски гласове в махалите. Оставям я да избере неутрален терен, включително и на терена на Международната космическа станция, ако това е неутралният терен!. Призовавам я да събере смелост и да излезе срещу мен", настоя независимата кандидатка Манолова, която е подкрепена от БСП.

Тя посочи и че е готова на разговори, за да се "осигури подкрепата за промяната в София".

Балотаж в София: Фандъкова пред Манолова с преднина от 9%


"Готова съм да водя разговори с щабовете на Борислав Игнатов, със "Спаси София" за това как да осигурим подкрепа за промяната за София в неделя", каза тя и уточни, че протяга ръка за разговори как да се случи промяната на всички сили без ГЕРБ.

Мая Манолова заяви и подкрепата си за кандидатите за районни кметове в София, които ще се явят на балотаж в неделя срещу ГЕРБ. До нея на пресконференцията й застанаха кандидатът за кмет на Нови Искър Владислав Владимиров, издигнат от Местна коалиция Движение България за гражданите (ДБГ, ЗНС, НДСВ), и независимият кандидат за район "Младост" Стефан Стефанов.

Кой колко съветници ще има в новия СОС?

"В 22 от 24 райони на София ще има балотажи, в които кандидатите на промяната ще излязат срещу модела на Фандъкова. 21 кандидати от ГЕРБ ще се явят на поправителен в неделя. Вярвам в овластяването на районните кметове. Това е един от начините да се преборим със задкулисната власт, която определя порциите в Столична община", заключи тя.