Къде се забранява паркирането в София заради откриването на европредседателството?

София карта
София карта / Столична община
Официалното откриване на българското европредседателство блокира движението в София. От вчера е забранено паркирането по улиците в района на Народния театър, където тази вечер ще се състои и церемонията.

Тази вечер е възможно да бъде изцяло ограничено движението на автомобили в района. Това съобщи пред „Дарик” зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев.

София карта
Столична община

По време на преминаването на европейските делегации ще бъде спирано и движението на градския транспорт по основните булеварди  - „Брюксел” и Царигардко шосе”.

Забраняват се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите, превозващи участниците в мероприятията, от 17.30 часа на 10 януари до отпътуване на делегациите на 12 януари, на: ул."Ген.Гурко" между ул."Г.С.Раковски" и ул. "Кн.Александър Първи", както и от 17.30 часа на 10 януари до приключване на мероприятията на 11 януари 2018 г. на ул."Кн Александър Първи" между ул. "Ген.Гурко" и бул. "Цар Освободител"; на ул."Аксаков" между ул."Дякон Игнатий" и ул."Г.С.Раковски"; на ул. "Дякон Игнатий" между ул."Ген. Гурко" и бул. "Цар Освободител"; на ул. "Кузман Шапкарев" между ул. "Иван Вазов" и ул."Ген. Гурко"; на ул. "Славянска" между ул."Г.С.Раковски" и ул."Дякон Игнатий"; на ул."Г.Бенковски" между бул. "Цар Освободител" и ул. "Иван Вазов"; на ул."Иван Вазов" между ул."Г. С. Раковски" и ул. "Дякон Игнатий".

София карта
Столична община

От 06.30 часа до приключване на събитията на 11 януари се забранява престоят и паркирането на площад "Кн.Александър Първи", срещу Национална художествена галерия; на пл."Кн. Александър Първи" между бул. "Цар Освободител" и ул. "Московска", а от 17.30 часа на 11 януари до приключване на мероприятията на 12 януари - на ул."Доспат" между бул. "Витоша" и ул."Баба Неделя"; на ул."Баба Неделя"; на ул. "Д-р Христо Стамболски".

Забранява се влизането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите обслужващи мероприятията, само при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР, от 08.00 часа до приключване на мероприятията на 11 януари по ул. "Ген. Гурко" между ул. "Г.С.Раковски" и ул. "Кн.Александър Първи"; по ул."Кн.Александър Първи" между ул."Ген.Гурко" и бул."Цар Освободител"; по ул. "Аксаков" между ул. "Дякон Игнатий" и ул. "Г. С. Раковски"; по ул. "Дякон Игнатий" между ул. "Ген. Гурко" и бул. "Цар Освободител"; по ул. "Кузман Шапкарев" между ул. "Иван Вазов" и ул. "Ген. Гурко"; по ул. "Славянска" между ул. "Г.С.Раковски" и ул. "Дякон Игнатий"; по ул. "Г.Бенковски" между бул. "Цар Освободител" и ул. "Иван Вазов"; по ул. "Иван Вазов" между ул. "Г.С.Раковски" и ул."Дякон Игнатий".

Забраната за влизане на пътни превозни средства и от 08.00 часа на 12 януари до приключване на мероприятията по ул."Доспат" между бул."Витоша" и ул."Баба Неделя"; по ул."Баба Неделя"; по ул. "Д-р Христо Стамболски".

За времето от 11.00 до 12.00 часа на 12 януари . се закрива спирка с код 0395 (бул. "Черни връх"), под "Моста на влюбените", след бул. "Черни връх", посока бул. "България".