Временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от „Софийска вода”.

Във връзка с изпълнение на строителномонтажни работи в жк. „Свобода“ се налага спиране на водоподаването от 02:00 до 07:00 часа на клиентите на „Софийска вода” в района между: ул. „Петко Д. Петков“, ул. „Народни Будители“, ул. „Петър Панайотов“, бул. Рожен“ и ул. „Ген. Никола Жеков“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: пред ДГ 171 „Свобода“.

ЧЕЗ: Мрежата не може да понесе товара от евентуално спиране на „Топлофикация София“

Във връзка с подмяна на уличен водопровод по ул. „Димитър Петков“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода” в част от ж.к. „Света Троица“ и жк. „Зона - Б18“ района между: бул. „Тодор Александров“, бул. „Константин Величков“, бул. „Инж. Иван Иванов“ и бул. „Сливница“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: бул. „Сливница“ на кръстовището с ул. „Димитър Петков“. бул. „Инж. Иван Иванов“ на кръстовището с ул. „Пиротска“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването. 

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800/ 12- 21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - https://sofiyskavoda.bg/water-stops.