Глобиха 30 шофьори, паркирали в зелените площи около мол „България” вчера
Глобиха 30 шофьори, паркирали в зелените площи около мол „България” вчера / снимка: DarikNews.bg, Кристина Малинова
Глобили 30 шофьори, паркирали в зелените площи около мол „България” вчера
59983
Глобили 30 шофьори, паркирали в зелените площи около мол „България” вчера
  • Глобили 30 шофьори, паркирали в зелените площи около мол „България” вчера

Към момента ситуацията в София и на Витоша е спокойна, съобщи за Дарик директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева. Тя обясни, че се проверяват уличните търговци на елхи и коледни играчки, но много малко от проверените са били без необходимото разрешение и са санкционирани. През вчерашния ден инспекторите са глобили на място 30 шофьори, които са паркирали автомобилите си пред един от столичните молове на бул. „България". Днес обаче такива нарушители няма. Дежурни екипи ще има през почивните дни в София както от Столичния инспекторат, така от общинска полиция и КАТ, допълни още Георгиева.

Във всички столични райони има дежурни екипи, като повечето улични търговци имат разрешение за дейността си, обясни Веска Георгиева: „На по-възловите места има търговци, които продават елхи. Повечето от тях имат разрешение. Там, където няма разрешение, съответно има и санкция. Нищо, което да тревожи хубавото посрещане на празниците".

Днес е спокойно около мол България" след вчерашния сериозен проблем, констатиран от инспекторите там, обясни още Георгиева: „Имаше много автомобили. От страна на столичния инспекторат имаше глобени 30 нарушители за това, че са паркирали в зелената площ. Те са глобени на място, но колегите от КАТ са снели номерата на доста повече автомобили, които по установения от закона ред ще бъдат глобени с актове. Не може да се паркира безразборно особено на платното и в зелената площ. Но днес е спокойно".

Георгиева обърна внимание на столичани по празниците да са особено внимателни за крадци: „На мен лично ми се случи. Звънят по вратите разни хора, които се информират най-вероятно дали апартаментът е празен. Да бъдат по-бдителни по отношение именно на такива непознати". За повече бдителност по празниците апелират и от полицията, каза още Веска Георгиева.