/ БГНЕС
Той ще бъде призован за заседанието, което е насрочено за 5 декември
Главният архитект на София арх. Здравко Здравков ще бъде призован като свидетел по делото срещу бившият зам.-кмет на столицата Евгени Крусев.

Той ще бъде призован за заседанието, което е насрочено за 5 декември. Освен него по делото ще бъдат призовани и още свидетели, които бяха допуснати по искане на защитата. Сред тях е и изпълнителният директор на столичния "Метрополитен" Стоян Братоев.

Евгени Крусев отива на съд за щети над 900 000 лева

Адвокатът на Крусев - Менко Менков посочи, че те не са били разпитани в досъдебното производство. „Ние искахме да бъдат разпитани, но прокуратурата тогава отказа да бъдат разпитани всички тези участници в общинския експертен съвет по устройство на територията, които са 29 души, всички най-добри специалисти и които са извършили становището по промяна на проекта по съответния законен ред, и който е променен от главният архитект”, обясни защитникът.

Менков подчерта, че искат тези свидетели, тъй като им било отказано на досъдебното производство да бъдат разпитани, но сега съдът ги допусна. Адвокатът посочи, че искането му да бъдат разпитани около 12 свидетели, е било допуснато от съда. Здравков и Братоев са членове на експертния съвет и са поискани да бъдат разпитани като такива.

Процесът срещу Евгени Крусев продължава

По делото днес също бяха разпитвани свидетели, сред които и инж. Асен Тасев, - който е председател на съвета на директорите на "Столичен Електротранспорт". „Мисля, че този релсов път е най-добрият, който е правен на територията на София за последните 30 години след ремонта”, каза той пред репортери.

Процесът срещу Крусев е заради ремонта на столичната улица „Граф Игнатиев”.
БГНЕС