/ Столична община
Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на линеен парк в „Люлин“, който ще свързва жилищните квартали със Западния парк, съобщиха от Столична община..

На проверката присъстваха кметът на район „Люлин“ Милко Младенов и  общински съветници от района. „Западна порта към Западен парк“ обхваща 10 дка общински терени и ще бъде разположен по протежението на бул. „Петър Дертлиев“, срещу „Люлин“ 10.

Фандъкова: Тролейбусите в София са обновени на 100% (СНИМКИ)

Предвижда се да бъдат изградени пешеходна алея, осветление, видеонаблюдение, велотрасе, детски площадки, стрийт фитнес и кучешка площадка, както и зони за почивка. Дървета от вида ливански кедър, сребриста ела, бяла бреза, каталина, липа, явор, чинар и над 100 вида храсти ще бъдат засадени в зоната.

Столична община

Връзката между линейния парк и Западния парк ще бъде направена чрез пешеходен мост. "Към момента са изградени тротоари, алеи, основите за различните видове площадки, направена е тръбната мрежа за площадково и алейно осветление, както и са монтирани фундаменти за електрическите стълбове", каза кметът на Люлин Милко Младенов. 

На този етап вече има издадено разрешение за строеж за пешеходния мост и до няколко дни се предвижда да започне и изграждането му. Реализирането на проекта стана възможно, след като бе разработен и защитен подробен устройствен план на зоната.