/ ThinkStock/Getty Images
От тази събота, 3 юли, автобусна линия номер 63, която се движи до планината Витоша, ще изпълнява последния си курс от Златни мостове към София в 20:00 часа, а не както досега в 18:35 часа, съобщиха от Столичната община.

Промените в организацията на движение са правят по искане на кмета на София Йорданка Фандъкова. Целта е хората да имат възможност през по-дългите дни на летни месеци да прекарат повече време сред природата на открито в планината.

Пускат нови автобуси до Витоша

Предвижда се това разписание да продължи до октомври в делничните дни и през уикенда. С по-късния час на тръгване от местност Златните мостове се дава възможност работещите да могат да посетят планината и в делнични дни.

Подобрява се и интервалът на движение през уикенда, като в натоварените часове между 10.00 и 12.00 часа и между 15.00 и 17.00 часа автобусите ще се движат на 16 минути.

От 6 юли всички курсове от линия номер 66 ще превозват велосипеди в делнични дни на специално монтирани велобагажници. Качването и свалянето на велосипедите ще се извършва само от първа и последна спирка по маршрута на линия номер 66 - съответно спирка "Зоопарка" и спирка "Хотел Морени", информират от Столичната община.

От 10 юли за събота и неделя половината от курсовете по линия 66 ще имат възможност за превоз на велосипеди. Подробна информация за това кои автобуси ще превозват велосипеди ще бъде публикувана на сайта на "Център за градска мобилност".