/ Община Сливен
Драматичен театър „Стефан Киров“ беше отличен с почетен знак "Златен век" - печат на цар Симеон Велики и грамота за развитието на българската култура и по случай 100-годишния си юбилей. Те бяха връчени от министъра на културата Боил Банов на тържествена церемония в залата на театъра снощи.
 

театър
Община Сливен


„Театърът е имал и добри, и лоши моменти. Един век български театър, особено този театър. Поздравления за всички, които са го градили през тези сто години и на добър час на хората, които ще продължават да го правят“, заяви министърът.

Министърът на културата и Стефан Радев присъстваха на откриването на галерия „Нова“ в Националната Художествена гимназия (СНИМКИ)

Със „Златен век“ - печат на цар Симеон Велики и грамота беше удостоен и дългогодишният директор на театъра Николай Недялков. Сред официалните гости на събитието беше и кметът Стефан Радев, който изрази убеденост в силния сливенски дух и доброто бъдеще на театъра.
 

театър
Община Сливен


,,Дължим благодарност на всички тези хора, които през годините са се трудили и са оставили част от себе си тук на тази сцена. Сливенската публика със своята възторженост, критичност и взискателност е допринесла много за театъра и неговото израстване. Убеден съм, че ще имаме още много поводи за гордост, не само ние, но и децата ни”, посочи в словото си кметът.
 

театър
Община Сливен


С постановката "Търси се съпруг на Мария” на Борислав Чакринов театърът отбеляза своята 100-годишнина. Пълната зала аплодира бурно плеядата от известни артисти на сцената. На церемонията присъстваха още областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и заместник – кметът Пепа Чиликова.