Зимата няма да изненада Стралджа
Зимата няма да изненада Стралджа / Общински пресцентър Стралджа

Фирмата, почистваща четвъртокласната пътна мрежа в община Стралджа разполага с необходимата снегопочистваща техника, всички машини са в добро техническо състояние. Осигурени са достатъчно налични количества пясък и сол, изготвен е и планът за почистване на пътните артерии от четвъртокласната мрежа, уточнени са отговорниците за всички действия. Това съобщи секретарят на Общинския щаб за координация Илия Илиев на заседание на щаба.

Извършено е надзиждане на предпазни диги по р. Мараш в землището на Лозенец и на р. Мочурица в землището на Воденичане. Възстановени са 5 предпазни клапи, откраднати от шлюзовете по р. Мочурица в землищата на Зимница и Воденичане. В момента се работи по зазимяване на напоителните системи. Помпените станции са в добро състояние, следят се напорните води, осигурено е обеззаразяването на водата с хлор, автотракторната техника е осигурена, заяви управител на ВиК - Стралджа Тончо Саллаков.

На заседанието кметовете и кметските наместници настояха за почистване на шахтите по главния път за Бургас в района на Лозенец, алармираха за липсващи решетки  по асфалтовата настилка в Палаузово, за изграждане на противопожарен хидрант в Чарда и др.