Затвор за откраднати хранителни продукти
Затвор за откраднати хранителни продукти / Дарик Сливен, Архив

Районен съд- Сливен призна за виновни 47-годишния И.Ж. и 26-годишния С.Т. в това, че в условията на опасен рецидив, след предварителен сговор помежду си и след разрушаване на преграда за защита на имот извършили кражба на хранителни продукти и вещи , собственост на фирма.

На И.Ж. е наложено наказание две години „ Лишаване от свобода” при първоначален строг режим. Две години  „ Затвор” при първоначален строг режим получи и С.Т.

На 6 декември 2013 г. И.Ж. отишъл в дома на С.Т. и му предложил да извършат кражба в село Гавраилово. С колата на трети човек отишли до селото. Докато пушели, видели обект за бърза закуска на автобусната спирка. Счупили стъклото на прозореца и двамата подсъдими влезли вътре.

Откраднали 10 кг суджук, 10 кг сурова луканка, един електрожен, метална количка и един мобилен телефон, всичко на стойност 408, 13 лв. Металът от електрожена и количката продали. Парите си поделили, а луканката и суджука изяли.

Присъдите са постановени при съкратено съдебно следствие и призната вина от страна на подсъдимите. Двамата са осъдени да заплатят 95 лева разноски по делото.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд- Сливен в 15-дневен срок.