Затвор за мъж, ограбил 14-годишно момче
Затвор за мъж, ограбил 14-годишно момче / Дарик Сливен

Наказание от една година затвор за извършен грабеж постанови Районен съд - Сливен срещу 20-годишен мъж, жител на града. В средата на август 2009 година осъденият, чрез сила и заплахи, отнел 15-грамов златен синджир от 14-годишно момче от Сливен. Откраднатото бижу е на стойност 516.80 лева. Наказанието си обвиняемият ще изтърпи при първоначален строг режим в затвора в Бургас.

В хода на съдебното разследване съда установи, че срещу подсъдимия през 2008 г. Сливенският районен съд е постановил шестмесечна присъда за кражба. Тогава присъдата е издадена на базата на одобрено споразумение между прокуратурата и защитата на обвиняемия. Съдът приведе в действие и тази присъда срещу обвиняемия, която също трябва да изтърпи при първоначален строг режим в затвора в Бургас, отделно от наказанието, наложено по присъдата за грабеж.

Осъденият ще трябва да плати сумата от 516.80 лева за нанесени имуществени вреди, 150 лева за направени адвокатски разноски, 50 лева държавна такса върху уважения иск и 45 лева за направени разноски по делото.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Сливен.