Засилват контрола върху нощните заведения в Сливен
Засилват контрола върху нощните заведения в Сливен / Дарик Сливен, архив
Засилват контрола върху нощните заведения в Сливен
84585
Засилват контрола върху нощните заведения в Сливен
  • Засилват контрола върху нощните заведения в Сливен

Разрешението за удължено работно време да се издава за срок не по-дълъг от една календарна година, на дискотеките, бар-клубове, пиано-барове, бар-казина, трябва да бъдат оборудвани с необходимите технически средства за откриване на хладно и огнестрелно оръжие, непрекъснато видеонаблюдение с камери и стационарни детектори за метал. Това са част от предложенията в Изменение и допълнение на Наредбата за обществения ред на територията на Община Сливен, които общинските съветници трябва да гласуват на предстоящата сесия.

При обсъждане в комисиите, някой от общинските съветници са били против измененията с мотива, че с въвеждането на детекторите ще  се оскъпи обслужването, коментира Митев и добави, че според него е най-важното здравето на децата и спокойствието гражданите.

В едномесечен срок от влизане в сила на настоящата Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за обществения ред на територията на Община Сливен, собствениците /наемателите, ползвателите/ на развлекателни заведения са длъжни да представят положително становище от органите на МВР. При неизпълнение на изискванията на тази наредба в срок от 30-тридесет дни от влизането й в сила издадените по досегашния ред разрешения за удължено работно време губят правното си действие.

Сесията на Общински съвет ще се проведе на 25 февруари, четвъртък. Дневният ред включва 32 точки.

Още подробности за заседанието чуйте в прикачения звуков файл