Заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК - Ямбол
Заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК - Ямбол / ОА - Ямбол

Бизнес планът за развитие на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД Ямбол е бил разгледан на Заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК - Ямбол. Планът, представен от управителя на дружеството инж. Стоян Радев е разработен в съответствие със Закона за регулиране на ВиК услугите, други подзаконови нормативни актове и Указания от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. В него са заложени прогнози за бъдещите разходи за дейността и водните количества и се определят цените на услугите до 2015 г.

След обсъждането, кметовете на общините  „Тунджа”, Елхово и Болярово и упълномощеният представител на община Стралджа гласуваха „за” съгласуването на Плана, а кметът на община Ямбол гласува „против”. Съгласно процентното разпределение на гласовете в Асоциацията, Общото събрание не съгласува Бизнес плана за развитие на „Водоснабдяване и канализация” ЕООД Ямбол.

На събранието областният управител Николай Пенев представи пред присъстващите годишния счетоводен отчет за дейността на Асоциацията.