Започва възстановяване на улиците в „Република” и „Кольо Фичето”
Започва възстановяване на улиците в „Република” и „Кольо Фичето” / DarikNews.bg, архив

Строителните работи по завършването на реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа в сливенските квартали ”Република” и „Кольо Фичето” стартират на 21 февруари. От общинския пресцентър съобщават, че това е станало ясно след като кметът на Сливен Кольо Милев инспектира обектите заедно със заместник-кмета по строителството Иван Манчев, управителя на „Бул Гейт” Мартин Стефанов и директорът на „ВиК” – Сливен Петър Митев. Целта на общината е на първи етап да възстанови проходимостта по улиците, а когато атмосферните условия позволят да извърши асфалтирането на участъците. Ще бъде направена и актуализация в проектната документация, за да бъдат финализирани те според нормативните изисквания.

Реконструкцията на водопроводната мрежа в двата квартала е възложена през 2009 г. от общината на Гражданско дружество “Стройинвест” – Сливен, но не е приключена в договорения срок.

Заедно с Петър Митев кметът посети и в кв. „Надежда”, за да провери поставянето на новите водомери. В рамките на кампанията, която общинската администрация започна миналата година, бяха монтирани над 700 измервателни уреда и остава да се монтират още 20. Водомерите са купени от жителите на квартала, които и отново заявиха, че желанието им е да плащат за консумираната от тях вода по показанията на водомерите, а не на базата на служебна такса, както досега.

На 21 февруари в кв. „Надежда” представители на „ВиК” - Сливен организират приемна, на която ще се сключват договори за новите партиди. По думите на един от жителите на квартала - Портокал Портокалов, съкварталците му са готови да  плащат и разчитат на бърза организация по отчитането на разходите с новите измервателни уреди.

Общинското ръководство инспектира и работата по почистването на канализацията в квартала и облагородяването на района. В момента там се правят насипвания с чакъл и се валира.