Задържаха банда наркодилъри
Задържаха банда наркодилъри / netinfo

Четирима наркодилъри бяха заловени при специализирана операция на сливенските антимафиоти, съобщават от полицията. Те са членове на престъпна група, занимаваща се с държане и продажба на наркотици на територията на градовете Нова Загора и Ямбол. Операцията е реализирана след продължили повече от 1 година оперативно-издирвателни действия на служителите от сектор „Противодействие на организираната и тежка престъпност" в Сливен и Нова Загора и е осъществена в тясна координация с Окръжна прокуратура - Сливен.

Основание за извършените арести е постановление на Окръжна прокуратура - Сливен по повод на това, че 30-годишен мъж от Нова Загора е организирал престъпна група за търговия с наркотични вещества, в която са участвали 56-годишен новозагорец и двамата му синове на 37 и 39 години. Групата, структурирана от 30-годишния дилър, в която той е имал ръководни функции, е разпространявала хероин, внасян от него от Турция, другите трима са изградили собствена разпространителска мрежа от дилъри в квартал "Шести" в Нова Загора. Паралелно с това част от наркотика е разпространяван по други канали и в Ямбол.

При извършените многократни претърсвания и изземвания от дома на 56-годишния мъж, в който живеят и двамата му синове със семействата си, през периода от септември 2008 г. до август 2009 г. са иззети различни количества хероин с общо тегло около 200 гр. На 12 ноември четиримата са задържани за 24 часа в РУМВР - Нова Загора. Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на групата продължава. Образувани са досъдебни производства. Предстои разглеждането на налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" на задържаните от Окръжен съд - Сливен.