Виктор Самуилов е носител на наградата „Константин Константинов”
Виктор Самуилов е носител на наградата „Константин Константинов” / Община Сливен

Писателят Виктор Самуилов е носител на националната награда „Константин Константинов” за цялостен принос в книгоиздаването за деца през 2015 г.. Призът му беше връчен от кмета на община Сливен Кольо Милев по време на тържествена церемония в ДТ „Стефан Киров”. Наградата включва малка пластика, диплом и парична сума. Награди бяха раздадени и в още две категории - автор и илюстратор.

В категория „Автор“ е отличен  – писателят Никола Райков, а наградата му се връчва за книгата „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче”. Художникът Костадин Костадинов е призьор в категория „Илюстратор“. Наградата му се връчва за илюстрациите към книгите „Малката Божана и дяволчето Тук” и „Малката Голяма Божана и една приказка от живота”. В категория „Издателство“ - наградата не беше присъдена.

 

Националната награда “Константин Константинов” е учредена през 2004 г. от Министерството на културата, Националния център за книгата към министерството, Регионална библиотека “Сава Доброплодни”- Сливен, Община Сливен и Ротари клуб – Сливен.