Велопоход, посветен на Международния ден на авиацията и Деня на „Тунджа”
Велопоход, посветен на Международния ден на авиацията и Деня на „Тунджа” / община Тунджа

Вторият велопоход  под надслов „Красива си земя тунджанска” се проведе днес в Ямбол.Той се организира от общината и Авиобаза Безмер. Посвещава се и на Международния ден на авиацията и космонавтиката и на Деня на „Тунджа”.

Във велопохода, преминал през село Безмер, стартираха близо 50 участници. В него се включиха представители на авиобазата, ямболският велоклуб „Сокол”, учители и ученици от математическа гимназия „Атанас Радев”, НПО „Младежта – европейското бъдеще на Веселиново”, ученици от ямболските училища „Св. Климент Охридски” и „П. Р. Славейков”.

Финалът беше пред административната сграда на община „Тунджа”. Там участниците бяха посрещнати от кмета на общината Георги Георгиев, председателя на общинския съвет Нели Славова, заместник-кметовете Станчо Ставрев и Пенчо Пенев.

Приветствие поднесоха кметът Георгиев и майор Пейо Дончев – началник на щаба на авиобазата. На велосипедистите бяха раздадени тениски и шапки с логото на велопохода. Кметът на общината връчи на всички участници грамоти и пластики.

По- рано участниците бяха запознати с работата на пилотите  в авиобазата и разгледаха самолетите. Всяко едно от  децата имаше възможност да влезе в боен самолет и да се запознае отблизо с неговата техника.