Вече събират номинациите за „Спортист на годината”
Вече събират номинациите за „Спортист на годината” / Дарик Сливен, Архив

Започна приемът на номинации за избор на спортист и треньор на годината на Община Сливен.

Представител на спортните клубове на работна среща днес приеха регламента по определяне на 10-те най- добри спортисти. Сред изискванията са спортистът да е участвал в международни състезания, първенства и прояви от името на клубната принадлежност в това число на Олимпийски игри, Младежки олимпийски игри, световни и европейски първенства за мъже, жени, юноши и девойки старша възраст и юноши и девойки младша възраст, балканско първенство, Световна купа, Европейска купа.

За треньор на годината ще бъде номиниран личния треньор на победителя. При равен брой точки между двама и повече състезатели се взема под внимание второто най- високо постижение през изтеклата година.

Присъстващите избраха седемчленна комисия в състав зам. кмет Румен Андонов, Дилян Стойков, н-к отдел“ социални дейности, здравеопазване и  спорт, експертът по спортни дейности в общината Стоян Гурков, треньорите Пламен Братойчев, Александър Янев и Събин Маринов и Венцислав Темелков от СА „Ставен“, която ще определи заслужилите.

Всеки клуб има право да номиринира до 10 състезатели.

Крайният срок за предаване на акетните талони е 12 декември.

Комисията ще заседава на 15 декември, а официалната церемония по награждаването ще се състои на 16 декември от 17.30 часа.