В Сливен тестват нов тролейбус
В Сливен тестват нов тролейбус / netinfo

Прототипът на българския тролейбус модел В2007 пристигна на пробни изпитания в Сливен, съобщи инж. Петко Добрев, началник отдел “Транспорт” в общинска фирма “Пътнически превози”. Тролейбусът ще работи в реални условия по всички линии около две седмици и ще бъде управляван от най-опитните водачи на фирмана.

Новото возило е с дължина 12 м., седящите места са 30+1, а правостоящите - 66. На пулта на водача има дисплей, свързан с микропроцесора, на него се показва експлоатационното и аварийното състояние на по-важните системи. Машината разполага с екстри като ABS и ASR системи, салонът е комфортен и нископодов, накланящ се на дясно, с което се улеснява качването и слизането на хора с увреждания и на инвалидни колички.

Тролейбусът ще бъде тестван в Сливен около две седмици. В2007 не е пуснат в серийно производство. Предстоят още тестове и изпитания, които ще бъдат свързани с технологични подобрения. Стойността на българския тролейбус ще бъде около 340 хил. лв.за разлика от цените на новите тройлейбуси на световни марки производители, които варират от 500 до 600 хил. евро.