В Сливен искат промяна в ръководството на „България на гражданите”
В Сливен искат промяна в ръководството на „България на гражданите” / netinfo

Георги Балабанов очаква мотивите на Националния съвет на Движение „България на гражданите” за поисканата му оставка като областен координатор за Сливен. Балабанов заяви, че не е искал да става водач на листата, но е изпратил протокол, одобрен от Областния съвет на партията, до централата, в който се посочва, че той единодушно е бил избран за водач на сливенската депутатска листа.

Той е подал молба за освобождаване от поста „областен координатор”, но заяви, че засега остава член на движението. Заедно с него молби за напускане поста председател на общинското ръководства са подали и от структурите в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица. „90 от общо 140 члена на организацията в областта имат желание да напуснат партията”, информира още Балабанов.

Представители на движението от Сливен искат промяна в ръководството на Движение „България на гражданите” и настояват за свикване на Национално събрание с цел да се избере ново ръководство, както и да се промени устава на Движението.

Момчил Пантелеев, член на общинското ръководство заяви, че поводът за недоволството е „налагането на „удобни” за централното ръководство хора като водачи на изборните листи по места”. Част от членовете на движението в областта имали съмнение, че определени лица са подписвали документ с невярно съдържание при подписване на учредителната декларация на партията миналата година. В съответствие с бройката на тези лица може да поискаме намесата на прокуратурата, заяви още Пантелеев.