документи
документи / БГНЕС, архив
Оперният певец Камен Чанев, проф. д-р Красимир Иванов, д-р на медицинските науки и проф. д-р Ивайло Христов са тазгодишните почетни граждани на Сливен.  Това решиха с пълно единодушие общинските съветници на Сливен.

На сесията бяха приети други 27 важни за Сливен въпроси.
Съветниците приеха днес Отчета за приходите и разходите на бюджета на Община Сливен за 2016 година, както и изменение на бюджета за тази година. Сесията избра Георги Киров за временно изпълняващ длъжността управител на „Обреден комплекс”, прие и предложение за обявяване на конкурс за титуляр на общинското дружество. Приета беше и програма за честването на празника на Сливен.

Кметът на Сливен Стефан Радев оттегли предложенията за отдаване на концесия на езерата в Мечкарево. Радев посочи, че решението му е взето след проведена среща с представители на Клуба по спортен риболов. На нея са били обсъдени варианти за стопанисването на езерата край село Мечкарево при друг режим.

 „Мисля, че трябва да се помисли за общинска такса или цена на услуга за ползване на дупките. По-добре е те да останат собственост на общината, и да носят приходи, които могат да се използват за подобряване на базата”, заяви Стефан Радев от трибуната, по време на заседание на Общинския съвет. "Също така ще се удовлетворят и желанията на спортните риболовци", каза още кметът.