Събраха около 14 000 лв. от благотворителна кампания в Ямбол
Събраха около 14 000 лв. от благотворителна кампания в Ямбол / netinfo
Близо 14 хил. лв. са набраните средства в рамките на Коледната благотворителна кампания на община ЯмболПодай ръка – спаси живот”, която се проведе под патронажа на кмета Георги Славов. Отчетът за реализираните приходи в резултат на реализираните инициативи бе представен от зам.-кмета Надя Данкинова по време на заседанието на Обществения съвет, сформиран по кампанията. Най-много средства са постъпили по време на празничния прием на кмета, когато се състоя и благотворителен търг на картини на ямболски художници. Приходите от събитието са в размер на 6 996 лв. Общо 5 354 лв. са средствата от продажба на коледни картички с рисунки на ямболски деца. От дарения по обявената набирателна сметка, са постъпили 1 388 лв.

На заседанието на Обществения съвет бе гласуван и състав на специална лекарска комисия, която да разгледа постъпилите молби за финансова помощ и да излезе със становище за най-тежките и спешни случаи. В едномесечен срок – до края на февруари ще се приемат документи за деца, неждаещи се от спешно лечение. Заявленията по образец, решение на ТЕЛК, епикризи и други специализирани документи подкрепящи искането, ще се подават в деловодството на община Ямбол.

В началото януари ще бъдат обработени всички постъпили предложения като най-късно до 15 декември лекарската комисия трябва да излезе със свое становище, което да предложи на вниманието на Обществения съвет. За да се избягнат злоупотреби със средствата, комисията реши, че средствата ще се превеждат за заплащане на конкретна медицинска услуга и няма да се дават на ръка на родителите на децата.