/ Снимка: Дарик, архив
Задържаха трима мъже, извършвали серия от кражби на територията на Нова Загора. До ареста на тримата се е стигнало, след като на 5 март е получен сигнал за взломен автомат на автомивка, намиращ се на улица „Цар Освободител“ в града Нова Загора.

Спипаха мъж за грабеж

Установено е, че таблото на автомата е взломено и от монетника е открадната сумата от  100 лева. След проведените незабавни издирвателни действия са задържани криминално проявените мъже на 38 години от София, 26 годишен от Раднево и мъж на 35 години от Стара Загора.

Задържаха четирима, извършили взломни кражби

В хода на разследването се установява, че тримата са имали участие във взломни кражби  на три кафе автомата в град Нова Загора, извършени през месец септември миналата година. Откраднатите монети са на стойност около 300 лева.

Задържаха двама за грабеж

Установено е и тяхното съучастие в кражба на мобилен телефон от момиче на 14 години, също в град Нова Загора. Телефонът е предаден от извършителите и върнат на собствениците.

Задържаните са направили пълни самопризнания. Работата по разкриване и документиране на цялостната престъпна дейност на тримата продължава от служители на сектор „Криминална полиция“.