Спипаха четирима пияни водачи за денонощие
Спипаха четирима пияни водачи за денонощие / Dariknews.bg, Архив

Четирима пияни водачи са заловени през денонощието от служителите на реда в Сливенско и Ямболско, съобщиха от полицията. В село Дядово при полицейска акция е спипан водач, управлявал лек автомобил в нетрезво състояние. По време на проверката са  проверени 14 автомобила и 23 лица.

 

Констатирани са 8 нарушения, за които са съставени актове за нарушение на Закона за движение по пътищата, Закона за личин документи и Кодекса за застраховане. Образувано е едно бързо производство срещу  мъж на 47 години, за управление след употреба на алкохол 1,88 промила. Установено е, че шофьорската книжка на водача е отнета за същото нарушение в началото на месец септември тази година.

Бързо досъдебно производство е образувано срещу 30-годишен мъж от село Бяла за управление на МПС след употреба на алкохол.На 28 ноември около 23 часа  е спрян за проверка на ул. “Асеновска” в Сливен от полицейски екип. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба от 1,74 промила.

Две бързи производства срешу водачи на МПС, седнали зад волана след употреба на алкохол са образувани в РУ «Полиция» - Елхово. Вечерта на 27 ноември е установен 20-годишен жител на село Златия, общишна Добрич да управлява лек автомобил „Ауди” след употреба на алкохол с концентрация  в кръвта  над 1,2 на хиляда. Бързо производство е образувано и срещу 22-годишен жител на Елхово, установен сутринта на 28 ноември да управлява  лек автомобил «Хонда» с концентрация на алкохол в кръвта  над 1,2 на хиляда. Нарушенията са установени по надлежен ред с техническо средство.

Работата по случаите продължава.