Сливенски социалисти поискаха оставката на Мартин Славов
Сливенски социалисти поискаха оставката на Мартин Славов / Дарик Сливен, архив

За незабавна оставка на Мартин Славов като председател на Общинския съвет на БСП в Сливен  настояват в открито писмо група социалисти от Сливен. Писмото е адресирано до членовете и симпатизантите на БСП и до делегатите и гостите та 48 Конгрес на партията.

„Не приемаме мълчанието на  Общинския съвет и Бюрото на БСП в Сливен, които по този начин легитимират поведението и публичните изяви на председателя на съвета. Настояваме за най-сурово наказание за Мартин Славов, съгласно Устава на партията” - пишат сливенските социалисти. И добавят, че повод за писмото им е „фактът, че според Мартин Славов поведението му, тонът и съдържанието на разговора му с Галин Кънчев са изцяло в реда на нещата, нещо повече, яростното му хулене по медиите на председателя на партията, който е дръзнал да се разграничи от него.”

Под писмото са се подписали Стефан Радев, Румен Иванов, Петко Крълев, Васил Беломоров, Мариета Петкова, Христо Чолаков, Деян Баев, Енчо Кенарев, Николай Сираков, Николайка Илиева, Павел Петков, Иван Атанасов, Димитрина Петкова.