Сливенски лекари ще предложат събора на БЛС да обсъди насилието върху лекари и медицински работници
Сливенски лекари ще предложат събора на БЛС да обсъди насилието върху лекари и медицински работници / Sofia Photo Agency, архив

От сливенската лекарска колегия ще предложат една от точките в работата на събора на Българския лекарски съюз на 31 май да бъде обсъждане на насилието над медицински работници и протестните действия на работещите в спешна помощ. Това съобщи за Дарик д-р Николай Иванов, председател на Регионалната колегия на БЛС в Сливен.

„Ние винаги сме с колегите си. На събора трябва да вземе решение как ще процедираме, тъй като очевидно нещата няма да станат със символични протести" - каза още д-р Иванов. Според него беззаконието и безнаказаността, неприлагането на закона е проблем не само в болниците, а и в обществото като цяло.

„Случващото се с лекарите, насилието над тях минава вече всякакви граници на нормалност. На събора на БЛС трябва да се обсъди и тази тема" - заяви пред Дарик и д-р Юлия Бянкова - началник на отделението по анестезиология и интензивно лечение в областната болница на Сливен.