Сливен
Сливен / община Сливен
Туроператори, работещи в сферата на входящ и вътрешен туризъм, участваха в инфотур, организиран от общината.

В него взеха участие туроператори от София и Велико Търново, председателят на Асоциация на туристическите блогъри Елена Иванова, председателят на Национална асоциация на малкия и среден бизнес в туризма Веселин Банковски, представители на интерактивния гид на България - I loveBulgaria и акад. Сашо Драганов – председател на Националната асоциация за дизайн и реклама, който участва с презентация на тема „Вдъхновени от България”.
 
Инфотур за туроператори, работещи в сферата на вътрешния туризъм

Гостите се запознаха с културно-историческите и природни забележителности в региона и възможностите за създаване на нови туристически маршрути в нашия регион, представляващи интерес за българските и чуждестранни туристи. Пред тях беше представен и нов туристически продукт „Живият музей” в къща-музей „Сливенски бит”.

Сливен
община Сливен


В рамките на инфотура  се проведе бизнес среща, на която гостите и представителите на местния бизнес от сферата на туризма, както и фирми и организации, предлагащи разнообразни допълнителни услуги за туристи, обмениха  контакти с цел създаване на партньорства за съвместна работа.

Сливен
община Сливен


По време на инфотура бяха обсъдени идеи, нови туристически програми и набелязани следващи стъпки за развитие на туризма в Сливен.

Стефан Радев: Решаване на проблема с бъдещата икономика е основна задача на местната власт

Благодарение на активното участие и професионализъм на Ансамбъл „Сливен”, екскурзоводите от РИМ, къща-музей „Сливенски бит”, крепост Туида, Музей на текстилната индустрия, къща-музей „Х.Димитър”, винарска изба „Афузови”, гостите бяха впечатлени от град Сливен и заявиха убедеността си, че той ще се превърне в още по-привлекателна дестинация за многобройни туристи. За постигането на тази цел те се ангажираха да работят и в бъдеще в тясно сътрудничество с местните представители на туризма.