Сливен осъмна залят с плакати за 3 март и срещу влизането на Турция в ЕС
Сливен осъмна залят с плакати за 3 март и срещу влизането на Турция в ЕС / сн. Дарик - Сливен

Сливен осъмна на 3 март, залят с плакати и на двете противоборстващи групи във ВМРО. На повечето места са залепени един до друг. Едните, които са инициатива на Изпълнителния комитет, призовават към референдум срещу влизането на Турция в Европейския съюз, а другите честитят Националния празник от името на Националния щаб на ВМРО, който обединява организации от цялата страна, които напуснаха скандалния последен конгрес на Организацията и оттогава не признават новото ръководство в лицето на Красимир Каракачанов, чиято оставка определят като единствения залог за Единство и Сила, който е и девиза на ВМРО.

„Въпреки, че не подкрепяме изцяло инициативата по повод членството на Турция в ЕС, в израз на добра воля и спазвайки поетото обещание сме ги поставили до празничните плакати, защото Турция не спазва международни договори и си прави оглушки по проблема с геноцида в Източна Тракия и заграбването на имотите на бежанците. Освен това толерира и подкрепя фалшифицирането на български избори и слага егида върху една етническа и корупционна партия като ДПС", казаха местни войводи. Областният координатор на нацианалния щаб Георги Георгиев потвърди онформацията.

От ВМРО раздадоха днес на централния площад над 200 картички с картата на Санстефанска България от името на зам. кмета на Пловдив Петко Атанасов и според тях в името на една нова и пречистена организация, наречена „Вяра, Морал, Родолюбие, Отговорност.