99 нарушения, шест образувани досъдебни и бързи производства и петима задържани са част от резултатите при мащабната операция, проведена на 2 септември на територията на ОД на МВР-Сливен.

Акцията е проведена по разпореждане на старши комисар Димитър Величков по всички направления на дейност с цел противодействие на наркоразпространението, незаконната търговия с тютюневи изделия, незаконния добив и продажба на дървесина, престъпленията срещу собствеността, както и засилен контрол по пътна безопасност - установяване на водачи, употребили алкохол и наркотици, съобщиха от полицията.

Продължават засилените проверки на полицията в Сливенско (СНИМКИ)

В хода на операцията са проверени 826 лица, 444 превозни средства, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, заложни къщи, питейни и увеселителни заведения, търговски обект и части домове.

Съвместно със служители на РДГ-Сливен са извършени проверки на един отдел на държавна горска територия, стопанисвана от ДГ, два склада за съхранение и продажба на дърва за огрев, както и три товарни автомобили, извозващи дърва за огрев.

В три частни имота в селата Ябланово и Мокрен са установени случаи на незаконно съхранение на дърва за огрев, като по случаите се извършват проверки. Съвместно със служители на ТД на НАП и Дирекция „Инспекция по труда-Сливен“ са извършени проверки на пунктова за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали в град Сливен и 7 заложни къщи.

Проверките са с цел установяване на вещи, предмет на престъпление и контрабанда. При проверки в два търговски обекта в град Котел е установена нерегламентирана продажба на спортни стоки на световни марки, без съгласието на носителите на авторските права.

При извършена проверка на 56-годишна жена от град Сливен е установено, че същата държи, около 6,5 килограма ситно нарязана суха, листна маса с мирис и цвят на тютюн и 49 бр. свити цигари без акцизен бандерол. Тютюна и цигарите са иззети.

По случая в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ е образувана преписка. В частен имот в град Нова Загора полицейски служители са установили 55-годишен мъж, който държи акцизни стоки без бандерол - 170 кутии цигари и 47 кутии цигари.

В хода на проверката от жилището е иззет един нерегистриран газов пистолет. В хода на операцията е получен сигнал за взломен автомат в игрална зала в Нова Загора.

Нанесената щета е на стойност около 1700 лева. От проведените незабавни издирвателни действия извършителят е установен и задържан. Той е мъж на 55 години от град Нова Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

По време на проверката са установени 99 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 77 акта и 22 фиша. Установени са водачи употребил алкохол и наркотични вещества - 1 е употребил алкохол над допустимото и 1 с употреба на наркотични вещества.

Установено е управление на автомобили с поставени регистрационни табели, издадени за други МПС, за което са образувани две досъдебни производства. 27-годишна жена от Раднево, водач на лек автомобил „Ситроен“, е отказала да бъде изпробвана за употреба на наркотични вещества.

В хода на операцията са издирени 12 лица, обявени за общодържавно издирване с мярка „установяване на адрес“. Осъществено е наблюдение и контрол на лица, склонни към извършване на противоправни деяния.